Четвртак, 17. Новембар 2022.

НАБАВКА СМАРТ ТЕЛЕВИЗОРА У НЕГОТИНСКОМ ВРТИЋУ ПЧЕЛИЦА

Предшколска установа „Пчелица“ од данас је комплетно опремљена смарт телевизорима који ће помоћи у реализацији пројекта „Године узлета“ који се спроводи и у нашем вртићу. Набавка 13 телевизијских апарата марке Fox, у износу од 185.000 динара,  финансирана је из буџета Општине Неготин.

  

„Поред свих обавеза и неопходних инвестиција на територији наше општине, сматрам да је брига о најмлађима прироритет приоритета и наша највећа обавеза. Поред улагања која су реализована претходних година, ово је корак више у омогућавању квалитетније наставе и унапређењу услова боравка наших најмлађих суграђана у ПУ Пчелица. Поред послова који се тренутно реализују, мислим на уређење тоалета у јасленим групама ,по пројекту „ Године узлета“ који Вртић реализује, указала се потреба за опремањем сваке собице смарт телевизорима. Овом приликом се захваљујем и свим родитељима, донаторима који су у неким собицама раније донирали телевизоре, али са овом количином покрили смо све собице у којима бораве деца.“изјавио је приликом данашњег обиласка Дечјег вртића „Пчелица“ Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


Величковић је најавио и набавку лаптопова у циљу обезбеђивања квалитетније реализације пројекта и побољшање услова боравка малишана у неготинској прешколској установи  чије услуге у 24 групе користи 520 малишана из наше општине.

„ Желим да се захвалим локалној самоуправи на одвојеним средствима. Добили смо 13 смарт телевизора у вредности од 185.000 динара, тако да ће нам све собице бити покривене  смарт телевизорима који су неопходни за реализацију новог програма а остали телевизори које смо добили је донација родитеља који су уложили и поклонили својој деци и вртићким групама. Васпитачи ће деци пуштати одређене едукативне садржаје, филмове, серијале, музику и реализовати разне радионице. Даљи рад олакшаће и лаптопови чија је набавка у плану“ рекла је Горана Ивковић, директорка ПУ Пчелица.   


У неготинском вртићу у току је реализације пројекта реконструкције четири од  укупно шест тоалета у јасленом делу установе, који се уређују средствима из општинског буџета. Преостала два тоалета биће реконструисана у фебруару следеће године. Вредност радова износи шест милиона динара.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.