Четвртак, 03. Мај 2018.

Мишљење о употреби воде за пиће из артешких чесама у Неготину

Завод за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, извршио је 13. априла 2018. године, узорковање и анализу узорака воде са 19 артеских чесама у Неготину.

На основу добијених резултата, а сходно Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће, утврђено је да су сви узорци микробиолошки исправни. У физичко хемијском погледу вредности испитиваних параметара су усаглашене са прописаним вредностима датим у Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће, осим вредности за садржај амонијака, pH и боје.

Добијене повећане вредности које нису усаглашене са Правилником  о хигијенској исправности воде за пиће, не могу да угрозе здравље људи који користе ову воду за пиће, јединo могу изазвати примедбе потрошача попут измењених органолептичких особина воде, као што су мирис, укус и боја. Вода са артетерских чесми у Неготину може се употребљавати за пиће и припремање хране. 

Преузмите : Мишљење о употреби воде за пиће из артешких чесама у Неготину

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.