Уторак, 22. Март 2022.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ НАЈАВИО РАДОВЕ НА ПУТНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ


Током данашње посете Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Прахову је најавио обимне радове на путној инфраструктури у нашој општини и скорашњи почетак радова на државним путевима од Неготина до граничног прелаза Мокрање и ка Клокочевцу.


„Чини ми се да нигде нисмо инвестирали у путну инфраструктуру, у државне путеве I и II реда као у источној Србији. Заиста нам је стало да овде вратимо привреду, да вратимо економски живот и зато за месец дана а можда и брже крећу радови на путу Неготин- Клокочевац, у дужини од 32 км. То је јако важан путни правац. Све радимо да бисмо довели инвеститоре, да бисмо створили услове, не само да људи остану већ да се и људи врате и видећете шта ће се у наредним годинама десити Неготину и целом окружењу.“ истакао је министар Момировић и још нагласио да је прво морало да се ради на приоритетним путевима јер инфраструктура је предуслов за развој  и стварање нових радних места и  да ће се радови у  наредном периоду одвијати и на локалним путевима.


Вредност појачаног одржавања државног пута IБ реда бр. 35, од Неготина ка граничном прелазу Мокрање са Републиком Бугарском , у дужини од 13 км износи близу 600 милиона динара.