Понедељак, 10. Новембар 2014.

Медаље за најмлађе извиђаче из Неготина

   

Најмлађи чланови Одреда извиђача поречана „Дунавски вукови“ из Неготина, полетарци и пчелице освојили су прве медаље на традиционалној извиђачкој акцији „Вождови дани“, коју је организовао Одред извиђача „Вожд Карађорђе“ из Ниша. Они су били успешни у тематској целини „Улица пријатељства“ и поред медаља додељена им је и награда „Трофеј Пријатељства“, који ће красити просторије Одреда извиђача поречана у Неготину.

 

На једној од највећих акција у Републици Србији, ове године окупило се преко 500 извиђача и планинки из целе Србије.

Најмлађи извиђачи су се надметали у савлађивању одређених вештина: Спортиста, Здрав живот, Делфин (елементи пливања и роњења). Програмске активности биле су спроведене кроз низ различитих метода и облика рада са полетарцима као што су игра, физичко вежбање, посета, такмичење, песма, ручни рад, креативно стваралаштво.

 

Превоз за одлазак у Ниш, најмлађим члановима Одреда извиђача поречана „Дунавски вукови“ обезбедила је Општина Неготин.

 

Неготински извиђачи били су успешни и протеклог викенда на "3.Тимочком илегалцу" у Зајечару, где су екипе из Неготина освојиле прво и друго место. У категотији полетараца и пчелица јато "Делфини" освојило је друго место, док је у категорији млађи извиђачи и планинке екипа "Вукови" освојила прво место. У укупном пласману Одред извиђача поречана "Дунавски Вукови" из Неготина освојио је прво место и потврдио прошлогодишњи успех.

На акцији су учествовали извиђачи из Бора, Зајечара, Мајданпека и Неготина.