Среда, 20. Мај 2015.

Мајкл Давенпорт, шеф Делегације ЕУ у посети Неготину

Мајкл Давенпорт, шеф Делегације Европске уније у Србији стигао је у дводневну посету општини Неготин. Високог званичника дочекали су Јован Миловановић, председник Општине Неготин, заменица председника, Надица Васић и председник Скупштине општине Неготин, др мед. Љубисав Божиловић.

 

Руководство општине Неготин, упознало је амбасадора Давенпорта са потенцијалима наше општине, као и са потребом за унапређењем односа са делегацијом Европске уније у Србији. На састанку који је вођен у кабинету председника општине Неготин разговарало се и о пројектима прекограничне сарадње, пре свега са суседним земљама Бугарском и Румунијом, које су већ чланице Европске уније. Путем прекограничне сарадње пружају се велике могућности за коришћење фондова Европске уније и реализацију бројних пројеката.

   

На крају састанка председник Општине Неготин уручио је шефу Делегације Европске уније у Србији, плакету Неготина, а размењени су и пригодни поклони.    

 

У вечерњим сатима амбасадор Мајкл Давенпорт са својим домаћинима посетиће и  подрум „Рај“ у Рајцу и комплекс Рајачких пивница.

Протоколом посете шеф делегације ЕУ у Србији посетиће Дунавску кућу меда у Неготину и разговарати о пројектима који су реализовани средствима Европске уније. Планиран је и састанак са представницима невладиних огранизација
у просторијама Одбора за људска права у Неготину. 

 

Високи званичник Европске уније присуствоваће и обреду резања славког колача поводом градске славе Спасовдана, а после тога обратиће се и медијима. Своју посету Неготину завршиће посетом Видиковцу на Ђердапу 2 и пловидбом Дунавом.