Четвртак, 21. Мај 2015.

Мајкл Давенпорт обишао Дунавску кућу меда

Мајкл Давенпорт, шеф делегације Европске уније у Србији у оквиру своје дводневне посете општини Неготин, обишао је данас у пратњи свог домаћина, Јована Миловановић, председника Општине Неготин „Дунавску кућу меда“ у просторијама Друштва пчелара „Хајдук Вељко“.

 

Обиласку и разговорима присуствовали су и представници Аустријске развојне агенције(АДА) Клаус Капер, шеф одељења за имплементацију и Милан Полак, пројект менаџер.

 

Госте је испред пчелара општине Неготин поздравио  Славко Луковић, председник ДП „Хајдук Вељко“. Он их је том приликом упознао са пројектом, који је већинским делом финансиран средствима из ИПА фондова Европске Уније и Аустријске развојне агенције АДА, а општина Неготин је као водећи партнер,  обезбедила скоро петину потребних средстава, као и са даљим плановима и циљевима. Славко Луковић је у име свих пчелара Тимочке крајине, искористио прилику и да  захвали  свима који су допринели реализацији овог пројекта.

 

Приликом данашње посете разговарало се и о досадашњим реализованим пројектима из фондова Европске уније, као и о могућностима за даљу сарадњу.

 

Уважени гост обишао је регионални тренинг центар, који је изграђен у површини од 180 квадрата, опремљен савременом пчеларском и компјутерском опремом, који служи за стицање практичног и теоријског знања за садашње и будуће пчеларе а истовремено и за остваривање вишка вредности у пласману пчелињих производа. Вредност пројекта износила је око 200 000 евра.