Четвртак, 17. Јул 2014.

Ликовна среда - дечји атеље на отвореном

 

У оквиру Неготинског лета, јуче је простор око Музичког павиљона у градском парку био испуњен шаренилом дечијих цртежа. У атељеу на отвореном, који су  организовали ликовни ствараоци Неготина, јуче је свој дар за ликовним стваралаштвом показало педесетак најмлађих Неготинаца. Њихов рад пратиле су уметнице Душанка Ботуњац, Драгана Јаћимовић и Сања Радосављевић.

   

“Деца су различитог узраста и ми ћемо теме прилагођавати њиховом узрасту, њиховом језику и свери интересовања. Оно што се види јестед а деца радо долазе, да се друже, да желе да стварају и јако лепо сарађују са нама. Ово је један заиста леп начин да деци приближимо ликовну уметност и мислим да је ово, најмање што смо ми, који се професионално бавимо уметношћу, могли да дарујемо своме граду” – истакла је Душанка Ботуњац.

 
  

Међу педесетак радова, стручни жири изабрао је два најбоље. У старијој категорији као најбољи изабран је рад Саре Павловић из Неготина, док је у млађој категорији најбољи цртеж Данијела Урекића, такође из Неготина. Они су од стране пријатеља Ликовне среде “Текијанке”, награђени чоколадом, а за све учеснике припремљено је освежење, слаткиши и балони.

   

Дечији атеље на отвореном биће организован сваке среде од 18 до 20 сати, током трајања Неготинског лета, које се одржава под покровитељством Општине Неготин.