Четвртак, 21. Јул 2016.

Летња радионица „АРХЕТИП 2016“

У оквиру пројекта „АРХЕТИП 2016“ од 22. до  24 јула, на пивницама у Рогљеву, биће одржане маштовите, образовне и забавне радионице  под називом „Традиција“, а тема је обрада српске славе.

Полазници ће се кроз теоретски и практичан рад, на креативан начин упознати са значајем и елементима српске славе који је чине посебном и због чега је као јединствено нематеријално културно добро које је због своје посебности под заштитом УНЕСКА.

У недељу 24, јула биће приређена и презентација за јавност у посебно инспиративном амбијенту пивница.

Радионица је намењена младима из дијаспоре, бесплатна је за полазнике, а обзиром да је број ограничен организатори су замолили заинтересоване родитеље да се благовремено јаве и пријаве заинтересовану децу.

Пројекат другу годину заредом реализује Креативно удружење „НЕГО“ у сарадњи са Министарством спољних послова - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и уз подршку Општине Неготин, и са циљем чувања етничког и верског идентитета, стварање љубави и позитивног односа према културно-историјском и традиционалном наслеђу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.