Понедељак, 07. Април 2014.

Коло српских сестара прославило годишњицу обновљеног рада

Чланице неготинског огранка Кола српских сестара, на празник Благовести, обележиле су 19 година обновљеног рада. Традиционално, тим поводом, социјално угроженим породицама са евиденције Центра за социјални рад уручени су пакети неопходних намерница.

Коло српских сестара у Неготину основано је 1904. године године, неколико месеци након Београда. Организација је престала са радом након Другог светског рата, а њен рад је захваљујући групи ентузијаста обновљен 1995. године.

„Наше славне претходнице формирале су прво забавиште у Неготину још 1923., у нашем граду изграђен је Дом кола српских сестара. Помагале су сиромашне, старе и изнемогле. Ми настављамо њихове традиције. У протеклих 19 година организовале смо велики број хуманитарних акција, победиле на конкурсима  „Шуман трофеја“ и аустријске хуманитарне организације Каритас. Тим средствима помагале смо школовање ђака и студената из социјално угрожених породица, избеглице, награђивале вишеструко родитељство.“ – истакла је Александра Петровић, председница Кола српских сестара у Неготину.

Молитву у част годишњице обновљеног рада Кола српских сестара читали свештеници Црквене општине Неготин.

Чланице Кола српских сестара и овог пута припремиле су пакете са основним животним намерницама и поделиле их породицама са евиденције Центра за социјални рад.