Петак, 06. Октобар 2017.

Караван игре следећег петка у Неготину

Пројекат „Караван игре“ Националне фондације за уметничку игру и Београдског фестивала игре, уз подршку Фондације Арт Ментро из Луцерна и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије биће реализован у Неготину 13. и 14. октобра. Покровитељ пројекта је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић.

 

Караван игре има за циљ да кроз уметничке, креативне, едукативне и интерактивне програме представи и промовише уметничку игру. Од септембта до децембра, а у 15 одабраних градова у Србији пажња младих људи и публике биће фокусирана на уметничку дисвиплину која се у свету препознаје као једна од најважнијих у области креативне индустрије и туризма, али и бенефита које доноси локалном становништву, од рада са децом и младима, анимирања нове позоришне публике, до програма рекреације и плесне терапије.

Идеја је да Караван игре у сваком граду понуди бројне активности, приближи класичан балет и савремену игру свим заинтересованим учесницима и посетиоцима, и истовремено понуди другачији културни садржај. У Нишу, Крагујевцу, Пироту, Суботици, Врању, Новом Пазару, Неготину, Краљеву, Вршцу, Шапцу, Ваљеву, Ужицу, Чачку, Зрењанину и Смедереву, публика свих генерација ће моћи да присуствује представама, да прати филмски програм и презентације, открива уметничке фотографије из савремених продукција, слуша предавања о историји игре, новим кореографским поставкама, правилном и правовременом раду са балетским талентима, фестивалима игре у свету.

Најмлађи ће имати прилику да се укључе у практичне едукативне радионице или мајсторске курсеве, да разговарају са својим вршњацима који похађају професионалне балетске школе у Београду и Панчеву, док ће њихови родитељи моћи да се посаветују са педагозима и стручњацима. Сви програми су бесплатни.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.