Уторак, 03. Октобар 2017.

Караван “Дух младости” сутра у Неготину

Караван посвећен представљању предности дуалног образовања, "Дух младости", који као пројекат реализује Омладинска организација "Spirit of Youth", под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта, боравиће сутра у Неготину.

На Градском тргу, од 16 часова, биће организован низ активности у циљу промоције образовања, спорта, бесплатног вежбања, волонтеризма и младих, као и промоције националног модела дуалног и предузетничког образовања.

Циљ ове манифестације је да ученици и студенти својим вршњацима и њиховим родитељима говоре о предностима дуалног образовања.

У оквиру каравана, 500 волонтера, студената и ученика говориће о предностима дуалног образовања и промовисати тај модел учења у целој Србији.

Од септембра, у 127 школа почела је настава по дуалном моделу образовања, а уведено је 19 нових профила у 49 школа, док је 43 профила са елементима дуалности усклађено са тржиштем рада, уведено у још 78 школа.

Нацрт Закона о дуалном образовању је дефинисао да ученик мора да прође све наставне јединице предвиђене планом и програмом.

У том процесу учествоваће наставници и лиценцитрани инструктори из компанија и заједничком оценом ће процењивати ученички рад, а модел дуалног образовања отвара младима врата великих компанија, како би ученици након завршетка школе наставили да раде.