Уторак, 08. Март 2016.

Једнократна помоћ мајкама са више деце

У циљу подстицања повећања наталитета у општини Неготин, данас је председник општине Неготин, Јован Миловановић, мајкама које су у 2015. години родиле треће, четврто, пето и свако наредно дете, уручио једнократну новчану помоћ у износу од 10 000 динара.

  

Обраћајући се мајкама, председник општине је истакао да је здрава породица основа сваког друштва. 

   

Општина Неготин другу годину заредом исказује поштовање према мајкама које имају више деце и које се не либе било ког труда да уложе ради подизања своје деце. Општина Неготин је пронашла начин да их испоштује и да њихов труд на одговарајући начин стимулише и покаже бригу за њих. Новчана средства су симболична, али зато Одлуком о финансијској подршци породици гледамо да та подршка буде значајнија у разним областима, а једна од њих је и касније током раста деце и њиховог образовања., Тако ћемо чинити и наредних година уз процену финансијског стања и породице и буџета општине Неготин и сходно томе усклађиваћемо ову врсту помоћи, коју смо почели да развијамо и надам се да ће она бити и већа наредних година “  – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин, обраћајући се данас мајкама.

   

Иницијативу за новчану помоћ мајкама са више деце покренуле су др Душица Јосифовић, в.д. директора Дома здравља Неготин и др Надица Богдановић, педијатар.

   

„Данас је општина изледала мало другачије, блистала је пуним сјајем, баш онако како треба да изгледа кућа пуна деце. Ова наша акција постаје традиционална. Прошле године помоћ је добило 26 жена, ове године их је било 30. Општина је препознала проблем нашег региона да нестајемо, да одумиремо. Можда је ово мало, али ово је тек почетак, даће Бог па ћемо следеће године бити извојено и више за ове намене. Мени је заиста задовољсто и част што сам учествовала у целој причи, јер рађање је привилегија и бити мајка је заиста нешто посебно“ – рекла је др Душица Јосифовић, у свом обраћању. 

У име мајки којима је данас додељена новчана помоћ, захвалила се Емилија Милосављевић, мајка четворо деце, која је похвалила општину за бригу о мајкама и најмлађим суграђанима.

   

„Предиван повод за окупљање ових дивних храбрих жена и лепа ствар што је општина препознала проблем нашег друштва, да жене слабо рађају и што овим скромним, али некоме значајним средствима подстиче рађање деце и развој породице која је основ друштва, ми знамо да без породице нема ничег у друштву. Надамо се да ће наредне године бити још више мајки које ће добити ову помоћ“.

Из буџета општине Неготин за једнократну новчану помоћ мајкама трећег, четвртог, петог и сваког наредног детета, издвојено је ове године 300 000 динара, преко Центра за социјални рад, а на основу Закључка који је усвојен на последњој седници Општинског већа.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.