Понедељак, 04. Јун 2018.

Јавни рад у оквиру пројекта “Мој град чист и леп”

Служба за заштиту животне средине, данас је почела са реализацијом јавног рада у оквиру пројекта „Мој град чист и леп“, који се финансира  преко Националне службе за запошљавање. На спровођењу јавног рада ангажована су 3 незапослена лица на период од јуна до септембра.

Јавни рад као мера активне политике запошљавања које организује Национална служба за запошљавање, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2018. годину, спроводе се у циљу радног ангажовања незапослених лица у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених лица, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса.

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, на основу уговора о спровођењу јавног рада који је закључила са Националном службом за запошљавање, ангажовала је 3 незапослена лица на период од четири месеца од 01.06. до  30.09.2017.године.

Радници су ангажовани на основу уговора о привремено повременим пословима, нето износ њихове месечне накнаде износи 18.000 динара уз плаћено социјално и здравствено осигурање.

Као и ранијих година, у току трајања јавног рада биће очишћено више локација у граду, а предвиђено је и чишћење и уређење приступних путева граду и туристичким локалитетима.

Пројекат се финансира преко Националне службе за запошљавање, која је Служби за заштиту животне средине општине Неготин за спровођење јавног рада одобрила 404.612,52 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.