Уторак, 13. Март 2018.

Јачање веза са дијаспором

Мерлина Селенић, заменик председника Општине Неготин, на позив Културног удружења КУМ Уровица, прошлог викенда  је боравила у Бечу. 

 

Током посете приређен је састанак коме су присуствовали председништво и чланови Културног удружења мештана Уровице. Било је речи о активностима удружења које већ дуже време организује многобројне акције помоћи свом селу. До сада су између осталог прикупљали новац за набавку и уградњу видео надзора у Основној школи „Бранислав Нушић“ у Уровици. Помогали су рад Фудбалског клуба Уровица и прикупили средства за новогодишње пакетиће који су уручени крајем прошле године ученицима у школи у Уровици.

 

Локална самоуправа жели да ојача везе са дијаспором, имајући у виду да  велики број становника наше општине борави у иностранству. Ова посета је корак ка унапређењу досадашње веома  успешне сарадње која ће у наредном периоду  резултирати и озбиљнијим инвестирањем у матицу,  један је од закључака састанка.

 

Мерлина Селенић, заменик председника општине Неготин је у вечерњим часовима присуствовала и свечаности коју је поводом 8. марта – Дана жена  ово удружење приредило за многобројне земљаке који се налазе на привременом раду у иностранству.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.