Понедељак, 22. Јануар 2018.

Изабрано ново руководство Општине Неготин

За председника општине Неготин на првој конститутивној седници Скупштине општине Неготин, изабран је поново Владимир Величковић, дипломирани педагог физичке културе, док ће магистар Милан Уруковић, у наредном четворогодишњем периоду обављати функцију председника Скупштине општине Неготин. За заменика председника општине изабрана је Мерлина Селенић, а председника скупштине, Богдан Гугић, док је Драгослав Нинић, постављен за секретара СО Неготин.  

 

Конститутивном седницом председавао је Славољуб Николић, са изборне листе „Александар Вучић - Српска Напредна Странка - Социјалистичка Партија Србије - Ивица Дачић”, као најстарији одборник, а помагало му је двоје најмлађих одборника из само две политичке опције које партиципирају у новом сазиву општинског парламента. Снежана Милутиновић, председник  Изборне комисије Општине Неготин потврдио је да су локални избори спроведени по закону и да је том приликом највећи број одборничких мандата, укупно 36 освојила изборна листа „Александар Вучић - Српска Напредна Странка - Социјалистичка Партија Србије - Ивица Дачић”, док ће листа „Демократска странка - прим.др Миомир Петковић Мома”, имати 9 одборника.

Након краће паузе, председавајући Славољуб Николић, прочитао је извештај верификационе комисије и имена новог сазива  одборника СО Неготин. Извештај су прихватили сви присутни одборници, након чега су положили свечану заклетву. На тај начин престали су мандати претходног сазива одборника СО Неготин, председника и заменика председника СО Неготин, као и члановима свих скупштинских тела.

У наставку конститутувне седнице Скупштине општине Неготин, којој је присуствовало 44 одборника, изабрано је ново руководство Општине Неготин.

 

На предлог Српске напредне странке, са 35 гласова, за председника Скупштине општине изабран је магистар Милан Уруковић. За заменика председника СО Неготин изабран је Богдан Гугић, на предлог исте одборничке групе, а за секретара Скупштине, Драгослав Нинић, дипломирани правник.

  

„Захваљујем се у моје лично име и у име заменика председника Скупштине општине Неготин на указаном поверењу и уједно честитам свим одборницима избор у највиши орган власти у општини. Ја сам већ био на месту Председника Скупштине општине Неготин  и из личног искуства вам кажем да нас чека велики посао како бисмо нашу општину учинили бољим местом за живот и ја као председник Скупштине не бежим од тога, а сигуран сам да се сви одборници који данас седе у овој сали, без обзира из које су политичке опције, слажу да нам је  свима Неготин на првом месту. Захвалио бих се свима који су гласали за нас и верујем да ћемо оправдати њихово поверење, али и да ћемо се својим радом и залагањем борити за добробит свих становника наше општине.– истакао је мр Уруковић, након избора зе председника СО Неготин.  

Након избора Скупштинских органа, конститутивна седница је настављена избором председника, заменика председника и чланова Општинског већа Општине Неготин. 

За председника општине Неготин, изабран је Владимир Величковић, дипломирани педагог физичке културе, који је на тој функцији био и пре увођења привремених мера и одржавања превремених локалних избора.

 

У свом првом обраћању, Величковић је захвалио свима који су својим гласом и избором,  24. децембра омогућили да Неготин настави путем који води у бољу будућност, као и одборницима на указаном поверењу и подршци  коју су пружили њему и његовом тиму.

“Прве важне одлуке, конституисања скупштине и руководства су донете, а на нама је да остваримо оно што је сваком појединцу, сваком грађанину општине Неготин у срцу.  Покренути Неготин и Крајину и вратити наду!  Марљивим радом, планирањем и реализацијом онога што смо обећали и на чијој припреми смо радили у претходном периоду и израдом пројеката који ће свима нама омогућити да више не размишљамо о одласку већ да останемо да живимо у граду у коме смо рођени, или у који смо,  због животних околности или нашег избора,  дошли и  заволели га. Иако емотивно везани за Неготинску Крајину, ово парче земље на коме Сунце сија најјаче и највише, морамо реално сагледати стање и добро загрејати столицу, бити мобилни, прећи много километара, стално отварати врата државних инситуција, сваку пружену руку прихватити, сваки драгоцени контакт чувати и одржавати и многе људе који су у неком тренутку желели да помогну, а то им из неког разлога није омогућено,  вратити и окупити око заједничког циља: заустављања одлива становништва и стварања амбијента који ће Неготин препоручити за инвестирање у приватни бизнис, пољопривреду, туризам.” – истакао је између осталог Величковић. 

Функцију заменика председника општине Неготин у четворогодишњем мандату обављаће Мерлина Селенић, дипломирани економиста, такође са изборне листе „Александар Вучић - Српска Напредна Странка - Социјалистичка Партија Србије - Ивица Дачић”, која је у претходном период била на функцији помоћника пшредседника општине Неготин, а након увођења привремених мера и члан Привременог органа општине Неготин.

 

На првој седници изабрано је и девет чланова Општинског већа. То су Далибор Машић, спортски радник, Татјана Панић, економиста у менаџменту, Далибор Ранђеловић, дипломирани инђењер пољопривреде, Драгиша Радуловић, политиколог и др Зоран Пуслојић, лекар специјалиста интерне медицине и гастроентерологије и хепатологије, који су били и у старом сазиву, док су нови чланови Слободан Динуловић, дипломирани инжењер за телекомуникације Драган Радосављевић, дипломирани инђењер пољопривреде, Радиша Младеновић, дипломирани инжењер технологије и Милош Гагић, дипломирани инжењер индустријске информатике.

Избором председника. заменика председника и чланова Општинског већа  престао је и мандат председнику и члановима Привременог органа општине Неготин. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.