Петак, 24. Април 2015.

Инвестиције у Вратни

Јован Миловановић, председник општине Неготин и Надица Васић, заменица председника, обишли су јуче месну заједицу Вратна, где су разговарали са члановима Привременог савета месне заједнице о потребама мештана овог села и обишли Дом културе за који су издвојена средства из буџета за ову годину. 

 

„У разговорима са представницима савета месних заједница пред израду буџета за 2015. годину, месна заједница Вратна је истакла потребу за средствима за додатне радове на Дому културе, у вредности од 2 500 000 милиона динара. Ми смо испоштовали оно што је договорено. Средства су одобрена, јавна набавка је спроведена и сада се очекује потписивање уговора. Након јавне набавке испоставило се да је вредност радова око 2 000 000 динара. Обавештен сам од стране чланова Привременог савета о потреби проширења игралишта за мали фудбал и његовог померања ка Дому културе, с обзиром да се налази уз саму улицу и није безбедно. Одобрио сам да се изврши проширење ка Дому културе и наложићу Заводу за урбанизам да изврши процену потребих финансијских средстава за те радове“ – истакао је Миловановић у Вратни.

 

Драгиша Даниловић, председник Привременог савета МЗ Вратна, похвалио је сарадњу са локалном самоуправом и упознао водеће људе општине Неготин са потребама мештана овог села.

 

„Општина је испоштовала све што смо договорили и захваљујући тим средствима ми ћемо завршити додатне радове на Дому културе и решити проблем игралишта за мали фудбал у селу. Као и свуда и код нас су проблем путеви, пре свега атарски који су оштећени у поплавама прошле године“ – каже Даниловић.

 

Осим у Вратни, током ове године планирано је и реновирање зграде месне заједнице у Радујевцу -  вредност 4.900.000 у учешће мештана и локална самоуправе у односу пола-пола, реконструкција Дома културе у Брестовцу у вредности од 2 милиона, санација Дома културе у Малајници – 2.500.000, проширење Дома културе у Шаркамену – вредност 3 милиона, уређење дворишта школе у Мокрању 3 милиона, завршетак Дома културе у Слатини у вредности од милион динара и прва фаза радова на Дому културе у Самариновцу у вредности од 3 милиона динара.