Понедељак, 03. Аугуст 2015.

ИН МЕМОРИАМ – МИЛЕ ПАУНОВИЋ

Породица, колеге, пријатељи и грађани, опростили су се у суботу од маестра Милета Пауновића, професора трубе, који је прошлог четвртка изненада преминуо на Војно-медицинсој академији у Београду у 60 години живота. Последњи поздрав великом уметнику на Комеморативном скупу у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“, упутили су Драган Станојевић, Петар Гавриљук и ученица Ана Марија Даниловић.     

Миле Пауновић рођен је у Црномасници 1955. године. Средњу музичку школу "Корнелије Станковић" завршио је 1977. године у класи Аљоза Страда, а Вишу педагошку академију у Београду 1980. Након које уписује Музичку академију у Београду, коју завршава 1984. на инструменталном одсеку — труба. Академију је започео у класи Димитра Ангелова, а дипломирао код професора Младена Ђордевића.

Током дуге уметничке каријере био је признати професор трубе у Србији, али и ван њених граница. За Пауновића кажу да је свој таленат показивао у раном детињству, а да га је током дуге музичке каријере пратио и глас да има добар "њух" за проналажење талената. Избрусио је много музичких дијаманата, са којима је освајао бројне награде на државним и интернационалним такмичењима.

Пре неколико година маестро Миле Пауновић, са групом врсних музичара основао је и етно музичку групу “Балкански источници”.

Неготин и Неготинска Крајина, изгубили су великог уметника и човека али његова дела вечно ће живети. Неизбрисив траг који је оставио иза себе професор Пауновић је тешко достижан за било кога.

Миле Пауновић, сахрањен је на Градском гробљу у Неготину, уз пратњу родбине и великог броја пријатеља, колега, поштовалаца његовог рада и грађана Неготина и околине.