Среда, 24. Септембар 2014.

Хуманитарна помоћ Удружења РВИ и породица погинулих бораца


Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Србије и Крагујевца, одазвали су се позиву својих чланова из Неготина, и током јучерашњег дана испоручили хуманитарну помоћ за угрожено становништво на територији oпштине Неготин.      

 

„Ово je трећи пут како пружамо помоћ угроженим подручјима на територији Републике Србије ове године. Нажалост, oпштинама Неготин и Кладово десило се исто што и општинама које су страдале у мајским поплавама. Наши чланови радо се одазивају позивима да притекну у помоћ и овога пута смо прикупили око 3 000 литара воде и нешто конзервиране хране.“ -  рекао је Драган Бојић, председник удружења из Крагујевца, који је заједно са председником Удружења РВИ и породица погинулих бораца Србије, Радишом Миливојевићем уручио помоћ Општини Неготин. 

 

У име Општине Неготин, Надица Васић, заменица председника Општине Неготин,  захвалила је Удружењу РВИ и породицама погинулих бораца Србије на помоћи коју су прикупили.

 

„И овим гестом показали су да су солидарни и да саосећају са људима у овом тренутно угроженом подручју. Ово је прилика и да све хумане људе позовемо да у складу са својим могућностима уплате помоћ на наш динарски и девизни рачун, имајући у виду да наша општина највећи проблем има са водотоковима и каналима и биће потребно доста новца да санирамо ове узроке поплава.“