Четвртак, 22. Јануар 2015.

Хуманитарна помоћ поплављеним породицама

 

У просторијама Црвеног крста у Неготину у току је подела хуманитарне помоћи породицама коју су претрпеле штету у септембарским поплавама. Међународна фондација Црвеног крста за општину Неготин је обезбедила 275 пакета, чија је дистрибуција почела 15. јануара.

 

Хуманитарна помоћ је најпре дистрибуирана оштећеним породицама по месним заједницама, а од данас до 24. јануара пакете ће моћи да преузму и породице са територије града. Дистрибуција се врши на основу података које је Црвеном крсту доставила Комисија за процену штете на територији општине Неготин, а пакете који садрже основне животне намирнице, средства за хигијену, конзервирану храну и 10 килограма брашна, могу да преузму лично власници оштећених објеката или чланови њихових породица.      

   

Црвени крст Неготин активно се укључио у помоћ угроженом становништву током прошлогодишњих поплава. У више наврата угроженим породицама подељени су хигијенски пакети, конзервирана храна, али и средства за дезинфекцију, чизме, кишне кабанице, рукавице и канте. За потребе водоснабдевања мештана Уровице и Михајловца, обезбеђено је осам резервоара капацитета од по 1000 литара, који су били на располагању ЈКП „Бадњево“, као и велики број бидона. У неколико наврата Црвени крст Неготин прикупљао је и хуманитарну помоћ и одећу коју је дистрибуирао угроженом становништву у другим градовима, који су такође претрпели штету у поплавама.