Уторак, 28. Октобар 2014.

Грејање у Вртићу нормализовано

У Установи за децу  предшколског узраста  „Пчелица“ у Неготин, данас су упаљена оба котла, па је, по речима директорке Божице Николић, централно грејање нормализовано. Установу је обишла и заменица председника Општине Неготин, Надица Васић, не би ли се уверила какво је стање са грејањем.

 

Директорка Вртића упознала је заменицу председника Општине да је крајем прошле недеље, екипа из Ниша, извршила сервисирање система грејања и штеловање горионика. Приликом пуњења инсталације, дошло је међутим до цурења и немогућности да се котлови упале, па су морале да интервенишу и екипе ЈКП „Бадњево“, које су током јучерашњег дана и јутрос отклониле кварове на инсталацији, и данас око 10 сати котлови су упаљени.

 

Котлови у предшколској установи „Пчелица“ стари су преко 20 година и поред редовног одржавања потребна је њихова замена. Проблем представља и то што се котлови налазе у подруму зграде у коме веома често долази и до појаве подземних вода које додатно отежавају функционисање система грејања.

Божица Николић, директорка Вртића, обавестила је заменицу председника Oпштине да су обезбеђени алтернативни извори грејања, па је температура у собама била у складу са прописима.