Уторак, 24. Мај 2022.

ЕВРОПСКИ ДЕБАТНИ КАРАВАН У НЕГОТИНУ

Наш град је данас, захваљујући пројектu EU za kulturno nasleđe i turizam који финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, обишао Европски дебатни караван. Дискусији о важним друштвеним питањима, организованој на градском тргу, присуствовало је двадесетак ученика Неготинске гимназије који су присуствовали дебати о увођењу четвородневне радне недеље.

  

  

Европска школа дебате је пројекат који организују Информациона мрежа Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација, уз подршку Делегације Европске уније. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца и студената о вештини дебатовања и аргументованој размени мишљења, као и Европској унији и процесу европских интеграција. Европски дебатни караван за три дана организоваће осам јавних дебата у пет градова и општина у Источној Србији.

   


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.