Среда, 09. Новембар 2022.

ЕКОЛОШКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

Ученици Неготинске гимназије у сарадњи са неготинским образовним установама, и уз подршку локалне самоуправе, наставили су са реализацијом пројекта Ученичког парламента на тему очувања животне средине. Након недавно спроведене акције уређења Парк шуме у насељу Цвећара коју су реализовали са вршњацима из Техничке школе, данас су малишанима из предшколских група Дечјег вртића Пчелица указали на значај чувања животне средине.

  

„ Ми смо желели да нашу идеју преточимо, у нешто, не само у пракси где ће се примењивати, већ и да се о томе прича кроз овакве радионице. Желимо да се најмлађи од малих ногу упознају са екологијом.  Значај чувања околине презенетовали смо кроз неке игрице и песмице које су намењене најмлађима и мислим да су им се свиделе и да су радовали. Прво смо им презентовали шта је то екологија и како не треба да се загађује околина већ чува и показали смо причу о јежу који је због кеса и пластике више није могао да хода. Изненадило ме је што су неки упознати да не треба бацати смеће и о томе су причали и допуњавали су нас током радионице.“ изјавио је Јанко Михајловић, ученик  другог разреда Неготинске гимназије и иницијатор акције чувања животне средине.      

    

Чланови Ученичког парламента Неготинске гимназије сличне едукативне радионице одржали су јуче и ученицима четвртих разреда неготинских основних школа.


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.