Уторак, 03. Јун 2014.

Еколошка ликовна радионица

 

У оквиру обележавања 5. јуна Светског дана заштите животне средине, у организацији Службе за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, у павиљнону градског парка приређена је ликовна радионица за ученике градских основних школа.

   

По пет ученика из свих школа и дечијег вртића имало је прилику да покаже своје умеће на тему природе. Служба за заштиту животне средине обезбедила им је блокове и еколошке боје, као и воћне сокове за освежење.

   

Заједно са активистима Црвеног крста који су промовисали активности ове хуманитарне организације, кроз акцију прикупљања хуманитарне помоћи, са ликовне радионице послата је порука подршке свим грађанима Србије угроженим у недавним поплавама.

   

Учесници радионице и сви посетиоци су такође имали прилику да се упознају са активностима социјалне задруге „Зелени круг“ која је основана у оквиру пројекта из ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска, под називом ”Нови послови за чистију будућност-социјално предузетништво“ који финансира Европска унија.