Понедељак, 07. Април 2014.

Џез бенд “EYOT” на сцени Дома културе

Љубитељи џеза, имаће прилику, да у четвртак, 10. априла, од 20 сати, у Дому културе у Неготину, послушају један од најперспективнијих европских џез састава “ЕYОТ”.

„ЕYОТ“ је бенд из Ниша, настао 2008. године, у саставу: Дејан Илијић – клавир, Слађан Миленовић – гитара, Милош Војводић – бубњеви и Марко Стојиљковић - бас. Од свог настанка, нишки квартет “ЕYОТ”, који предводи пијаниста и композитор Дејан Илијић, остварио је снове неколико генерација њихових предходника на српској џез сцени. Оба албума објавили су за иностране издаваче (САД и Немачка), имали су видео дана на водећем светском џез порталу allaboutjazz.com, победници су такмичења Midem Off у Кану, а наступали су већ у Уједињеним Арапским Емиратима, Немачкој, Бугарској, Грчкој, Русији, Француској, Италији, Швајцарској, Румунији, Словачкој, Македонији, Кини, Хонг Конгу, Јужној Кореји и Енглеској. Њихова музика спаја културу џеза и рока, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора.

Улазнице по цени од 200 динара могу се купити на билетарници Дома културе од 07. до 10. априла, у времену од 10 – 14 и од 17-19 сати. 

Најава концерта џез бенда "ЕYOT"