Среда, 06. Децембар 2017.

Државни секретар министарства омладине и спорта у Неготину

Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта у Влади Републике Србије, посетио је данас у пратњи Владимира Величковића, председника Привременог органа општине Неготин и представника Спортског савеза, основну школу “Бранко Радичевић” и у име министарства директору школе предао 60 лопти за све спортове.

 

Пре две године, Предраг Перуничић, свечано је отворио спортску халу у најмлађој неготинској основној школи, а данас се уверио да салу поред ученика ове школе користе деца из других спортских клубова у граду.

 

“Из разговора са директором школе, председником општине и људима из Спортског савеза видео сам да овде све функционише по плану. Деце има, сви термини у сали су добро попуњени и распоређени и то је доказ да ова сала има своју сврху. Са председником општине смо отворили и друге заједничке теме које се односе на спортску инфраструктуру, школски и такмичарски спорти и о томе ћемо сигурно још разговарати и покушати да у наредном периоду нађемо заједничка решења. Наша спортска инфраструктура је прављена 70-тих година и јако је мало нове инфраструктуре и ми покушавамо да постојеће објекте реконструишемо, да би имали функцију. Оно што је још важније, покушавамо да видимо где је стварно потребно, јер има негде прегломазних спортских објеката који се не користе, јер нема деце. Отворен је и конкурс за 95 школа за набавку нових кошаркашких табли, кошева, голова и мрежа, јер се дешавало да школе имају салу али немају опрему,  за четири године покушаћемо да у сваку салу стигне опрема. Такође радимо доста на едукацији родитеља, који морају да дају позитиван пример својој деци о важности бављења спортом.” – изјавио је Перуничић, након обиласка ОШ “Бранко Радичевић”.

 

Владимир Величковић председник Привременог органа општине Неготин изјавио је да наша општина има велику подршку од државног секретара и министарства омладине и спорта Републике Србије, али да ће о резултатима причати тек након реализације пројеката.

 

“Ми имамо одређених ствари којима можемо да се поносимо, али имамо и ствари због којих смо и желели да обавимо разговоре са државним секретаром, да видимо у ком правцу можемо према овом министарству да се обратимо и да видимо на који начин можемо да поправимо неке ствари које тренутно шкрипе. Наравно није у питању само развој школског спорта већ и такмичарског, и унапређење инфраструктуре која се полако поправља, али мислим да ту можемо још доста заједно да одрадимо, уз разговоре, сарадњу и едукацију са људима из министарства. Наравно ми смо ту да одрадимо наш део посла све што можемо онако спортски, тимски сви заједно.” – истакао је Владимир Величковић.

Предрaг Перуничић најавио је и нову Стратегију развоја спорт, која ће бити усвојена током наредне године.

 

“Важећа Стратегија развоја спорта истиче 2018. године и она се показала као исправна. Имала је четири циља, то је развој школског и универзитетског спорта, спортске инфарструктуре, професионалног спорта и наравно оно што је најважније стигли су резултати. Ова године је по томе за нас била невероватна, 38 медаља у постолимпијској години је велики успех, али оно што је још важније јесте да смо за четири године успели да укључимо дупло више младих у спорт. Свака општина ће доставити извештаје шта је урађено, које ћемо анализирати и надамо се направити још бољу стратегију.”

 

Државни секретар министарства омладине и спорта, уручио је директору ОШ “Бранко Радичевић”, Драгану Ђукићу и 60 лопти  за све спортове.    

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.