Четвртак, 14. Септембар 2023.

ДОНЕТА ОДЛУКА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАНА ОДБРАНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

На свечаној седници Општинског већа општине Неготин, одржаној у четвртак 14. септембра, којом је председавао председник Општине Неготин Владимир Величковић, усвојена је Одлука о одобравању Плана одбране општине Неготин чиме је заокружен циклус на изради Плана одбране наше општине.
 
 
 
Седници су присуствовали и начелник Регионалног центра МО Ниш потпуковник Бранислав Стојановић, начелник центра МО Бор потпоручник Десанка Љиљак. У уводној напомени председник Величковић је указао на значај Плана одбране за локалну управу. Поздрављајући присутне начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, потпуковник Бранислав Стојановић, у свом излагању, похвалио је преданост и ангажованост извршиоца на изради Плана одбране Неготин и локалну самоуправу која се усвајањем ове одлуке сврстала у ред општина које су привеле крају план од великог значаја за одбрану општине Неготин у ванредном и ратном стању. После презентације Бранислава Шуцића, шефа Одсека за БЗНР, припрему планирања одбране и ванредне ситуације и упознавања присутних са процесом израде и садржином Плана одбране Општине Неготин, већници су једногласно усвојили Одлуку о одобравању Плана одбране општине Неготин.
 
 
 
На крају седнице, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, потпуковник Бранислав Стојановић уручио је председнику Владимиру Величковићу захвалницу, Браниславу Шуцићу и пензионеру Љубиши Дејановићу, за постигнуте резултате на пословима планирања припрема за одбрану и изради Плана одбране општине Неготин.