Понедељак, 27. Октобар 2014.

Дом културе обележио годишњицу

Концертом гитарског триа Балканске жице, неготински Дом културе обележио је 25.октобар - Дан Установе.

Трио Балканске жице, који чине отац Зоран и синови Никола и Жељко Старчевић, приредио је на сцени Дома културе право музичко путовање балканом и прави избор за све који воле балканску, џез, свинг, етно, или једноставно гитару.

Њихова музика, представља синтезу свих балканских елемената: српских, циганских, македонских, румунских, молдавских, мађарских, медитеранских, бугарских, грчких, оријенталних, са примесама џез музике, свинга и класичних елемената.

Овај јединствени трио, још на почетку концертне каријере, измислио је шесторучно свирање на једној гитари и то је од тада њихов заштитни знак.

Наступали су на многим класичним гитарским и џез фестивалима и концертима у  Америци, Канади, Италији, Пољској, Мађарској, Турској, Русији, Молдавији, Словачкој, Чешкој, Финској, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Белгији, Холандији, Луксембургу, Шпанији, Енглеској, Литванији, Естонији, Норвешкој, Француској, Словенији, Хрватској, БиХ, Црној Гори и Србији. Такође су држали и мастерклас студентима класичне и џез гитаре у Европи и Америци.