Уторак, 27. Фебруар 2018.

Добривоје Мамутовић лауреат меморијалног такмичења “Миле Пауновић”

Млади трубач из Врања, Добривоје Мамутовић лауреат је и трећег по реду Меморијалног такмичења дувача и камерних ансамбала „Миле Пауновић“. Награђени и кларинетисти, флаутисти и камерни ансамбл.


Овогодишње меморијално такмичења дувача и камерних ансамбала у Неготину, које Уметничка школа “Стеван Мокрањац”, трећу годину заредом организује у знак сећања на оснивача одсека трубе, професора и уметника Милета Пауновића, окупило је 32 ученика из осам музичких школа из Србије. Поред ученика из Неготина, Зајечара и Кладова, такмичили су се млади дувачи из Врања, Ћуприје, Параћина, Панчева и Гроцке.

Стручни жири, који су чинили професор трубе Младен Ђорђевић, Милан Радић, професор хорне, Милош Поповић, професор кларинета и Тијана Јовев, професор флауте, лауератом такмичења прогласили су Добривоја Мамутовића, ученика Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања у класи професора Владице Васића. Мамутовић је освојио максималних 100 поена и задржао титулу коју је освојио и прошле године.

 

Музичкој школи “Стеван Мокрањац” из Врања, припала и прва награда у категорији кларинетиста, а освојио ју је Силистар Демировића  у класи професора Александра Павловића.

Исидора Петронијевић, из класе  професорке Тијане Јовев, Музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке, проглашена је за најбољу флаутисткињу, док је у категорији камерних ансамбала пехар припао ансамблу “Џентлмени”  из Музичке школе „Константин Бабић“ из Кладова у класи  професора Предрага Тасића.  


Златне медаље додељене су трубачима Јовану  Милошевићу, Николи Трајчевском, Димитрију Лазићу, из класе професора Александра Гајића из параћинске музичке школе, Давиду Сурдановићу, ученику УШ “Стеван Мокрањац” из Неготина у класи професора Предрага Тасића и Шерифу Касемовићу из класе професора Васића музичке школе у Врању. Добитници златне медаље су и кларинетиста Стефан Прусац из Зајечара, класа проф. Милоша Поповића и флаутисткиња Николина Ивковић из Гроцке, класа професорке Тијане Јовев.

Другу награду освојили су сви такмичари који су остварили између 90.00 и 94.99 поена, трећа награда припала је свим такмичарима који су остварили између 85.00 и 89.99 поена, док су такмичари који су остварили 75 и више поена похваљени.

Такмичење је ревијалним наступом затворила некадашња ученица неготинске уметничке школе, Ана Марија Даниловић, вишеструко награђивана на најистакнутијим музичким такмичењима, а сада успешан студент друге године Факултета музичке уметности у Београду и члан Полицијског оркестра Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.