Понедељак, 22. Септембар 2014.

Дијаспора спремна да помогне

Председник Општине Неготин, Јован Миловановић, састао се данас са представником Европског удружења пријатеља Уровице, Петром Катићем.

На састанку се разговарало о могућностима дијаспоре да помогне Општини Неготин у отклањању последица поплава, које су прошле недеље погодиле нашу општину.

Како је истакао председник, један од проблема са којим се Општина Неготин суочава је недостатак механизације за извођење радова на отклањању последица поплава. Он је замолио представника Европског удружења пријатеља Уровице, да овај проблем пренесе члановима овог Удружења, у циљу изналажења начина да се обезбеди бар једна грађевинска машина. Такође је упућен апел члановима овог Удружења, да прикупљена новчана средства уплаћују на наменски рачун који је Општина Неготин отворила за отклањање последица поплава.

 

Прва хуманитарна помоћ Европског удружења пријатеља Уровице, већ данас је уручена Здравственом центру Неготин. Ово Удружење донирало је Здравственом центру новчана средства у износу од 1000 евра. Пријатељи Уровице у дијаспори након мајских поплава новчаним средствима помогли су и у санацији Дома пензионера и две учионице у једној школи у Обреновцу.