Понедељак, 13. Април 2020.

Дијаспора помаже најугроженије у Уровици

Европско удружење пријатеља Уровице је и у овим временима када је свака помоћ социјално угроженим лицима добро дошла показало да мисли на мештане свог села. Данашњој акцији поделе хуманитарних пакета који су набављени средствима овог удружења, присуствовали су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председник Општине

  

„Овом приликом бих да се захвалим председнику Месне заједнице Уровица Јовану Дидићу и Европском удружењу пријатеља Уровице на несебичној подршци и разумевању потреба мештана Уровице и помоћи. Њихов несебични гест помоћи ће најугроженијима. Акције прикупљања помоћи се настављају. Имали смо прошле недеље поделу хуманитарних пакета у Прахову, данас у Уровици а за неколико дана можемо да најавимо и поделу помоћи у Радујевцу . Захваљујем се свима у дијаспори који воле своје село и родни крај и разумеју овај тренутак јер њихова помоћ у ово време од великог је значаја за мештане слабијег материјалног стања. Апелујем и на наше људе у иностранству из других месних заједница да ако желе помогну мештанима њихових села.“  истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин и командант Штаба у Уровици.

  

Општина Неготин је у претходним недељама организовала поделу једнократне помоћи у виду  пакета социјално-угроженим лицима која се налазе на списку Центра за социјални рад. 600 пакета стигло је до социјално-угрожених  у граду и селима Неготинске Крајине.

  

„Желим да се захвалим председнику и заменику који су издвојили време да буду са нама приликом доделе пакета социјално-угроженим лицима села Уровица. Наша дијаспора, Европско удружење пријатеља Уровице, донирала је средства за куповину 40 пакета вредности око 1.200 евра. Пакети се састоје од 14 различитих артикала: џак брашна,уље, шећер, пиринча, макарона, јаја, чајне кобасице, саламе, паштета, џема, сардине, кекса,наполитанке, млека и стићи ће до најугроженијих из нашег села.“ изјавио је Јован Дидић, председник МЗ Уровица.

Иначе волонтери Штаба за ванредне ситуације општине Неготин из Уровице свакодневно снабдевају мештане села који што због година , болести или изолације не могу да напусте своје куће и дворишта.