Петак, 01. Јун 2018.

Десета седница Општинског већа

Данас је одржана десета седница Општинског већа општине Неготин којом је председавао председник општине Неготин, Владимир Величковић.


На почетку седнице, Општинско веће општине Неготин након разматрања предлога и образложења донело је Решење о постављењу Зорице Мијушковић, дипломираног правника за вршиоца дужности начелника Општинске управе општине Неготин, с обзиром да је досадашња начелница Надежда Тодоровић поднела оставку. Вршилац дужности начелника општинске управе именује се на период од 3 месеца, а у случају да се јавни конкурс, не оконча постављењем на положај начелника статус вршиоца дужности може се продужити најдуже још три месеца. Зорица Мијушковић је пре постављења на место в.д. начелника радила на пословима просветног инспектора.

Општинско веће утврдило је и предлог решења о давању сагласности на Одлуку надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању цена услуга паркинг сервиса. Како је образложио Драган Мијуцић, в.д. директора ЈКП „Бадњево“ изменом Одлуке о јавним паркиралиштима 20. марта 2018. године, утврђена је нова категорија наплате „дневна  карта“ уместо „доплатна карта“ , чиме су се створитли услови за наплату ове врсте паркинг услуге, односно створени су адекватни услови за наплаћивање паркинг места, којих у Неготину има око 600. Цене услуга су такође умањене у односу на претходне ценовнике, па ће рецимо физичка лица повлашћену паркинг карту за целодневно паркирање уместо досадашњих 1400 плаћати 700 динара месечно. Ова одлука биће разматрана и на наредној седници Скупштине општине Неготин.        

На данашњој седници Општинског већа донет је и Закључак о издвајању средстава из буџета општине Неготин у износу од 588.000 динара, на име израде идејног пројекта санације и извођења радова на санацији кровне конструкције на стамбено-пословној згради објекта број 1 у улици Миомира Радосављевића Пикија бр. 34, која је оштећена након избијања пожара, док ће 18.290 динара бити издвојено за одлазак Хелене Шћопуловић, ученице трећег разреда Неготинске гимназије на летњи семинар лингвистике у Петници.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.