Субота, 20. Септембар 2014.

ДЕМАНТИ НА ТЕКСТ У ЛИСТУ ИНФОРМЕР

 

ДЕМАНТИ ПОВОДОМ ТЕКСТА ОБЈАВЉЕНОГ У ЛИСТУ ИНФОРМЕР У ПЕТАК 19.09.2014.


Главном и одговорном уреднику листа Информер

Драгану Вучићевићу

 

Поштовани господине Вучићевићу,

 

У издању Информера од петка 19.09.2014. године, на 6. и 7.  страни, објавили сте опширан текст под насловом : Исповест Зоре Мандић из Прахова код Неготина, у којем сте изнели  низ неистинитих информација. Обавештавамо вас да је ваша дужност, сходно Закону о јавном информисању, објавите наш деманти у целини.

У тексту под називом “Четири  дана сам била заробљена на спрату” изнели сте низ нетачних и неистинитих информација. У понедељак 15. септембра  општину Неготин погодиле су бујичне поплаве које су угрозиле мештане десетак села и већи број насеља у граду. Одмах по сазнању да је у селу Прахову угрожена мештанка Зора Мандић, чланови Штаба за ванредне ситуације општине Неготин интервентно су реаговали, обишли породицу Мандић у уторак 16. септембра у 9 часова и 30 минута, и том приликом њеном сину Љубиши Мандићу предали пакет са неопходним животним намирницама за наредна три дана, који је садржао : 6 конзерви паштета од 150 грама, 6 конзерви говеђег нареска од 150 грама, 6 конзерви туњевина, 3 векне хлеба и 6 балона од по 5 литара воде. Наредни пакет  који је садржао : две конзерве месног нареска од 150 грама, две конзерве говеђег нареска, две конзерве сардине од 100 грама и две паштете од 50 грама, истима је достављен у четвртак 18. септембра у 16 часова. По личном захтеву поменуте, достављено јој је и 10 кг хране за живину (концентрат).

Достављено је и 100 џакова са песком, за формирање одбрамбеног бедема у дворишту породице Мандић, како би се спречило поновно плављење. Зора Мандић из Прахова збринута је сходно датим околностима.                

Да је ваш новинар А. Мркобрадић који је написао текст желео да истинито информише јавност и поступи у складу са етичким кодексом новинара, истинитости као темеља новинарства, информацију коју је објавио проверио, затражећи мишљење друге стране, не бисте довели у сумњу начин на који се о својим грађанима брине Штаб за ванредне ситуације општине Неготин и притом нанели велику штету објављујући неистинит текст у ванредној ситуацији.

Достављам вам и фотокопије потврда о пријему пакета са животним намирницама са потписом  Љубише Мандића, сина Зоре Мандић.

 

КОМАНДАНТ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

    Јован Миловановић, дипл. инж. електротехнике

 

Преузмите : Потврду о пријему пакета од 16.09.
Преузмите : Потврду о требовању за Зору Мандић од 18.09.