Уторак, 19. Мај 2015.

Дечији карневал

Наши најмлађи суграђани украсили су јуче својим разнобојним костимима Градски трг у Неготину. Овогодишњи карневал организовала је Народна библиотека „Доситеј Новаковић” у сарадњи са Вртићем „Пчелица”, градским и сеоским основним школама и уз свесрдну подршку општине Неготин.

 

Карневалска поворка прошетала је од Градског стадиона до центра града, а лепе идеје, маштовитост малишана и њихових родитеља још једном су освежили и живописно обојили улице нашег града. На једном месту били су јунаци многих познатих цртаћа, филмова, бајки али и ликови из свакодневног живота.

 

Дечији карневал и ове године привукао је велики број наших суграђана. Родитељи, баке и деке, старија браћа и сестре шетали су упоредо са најмлађима и дивили се карневалским маскама које су дефиловале нашим градским тргом.

   

По завршетку карневала на отвореној сцени на Градском тргу, одржана је и манифестација „Школе своме граду“. На сцени су се смењивали плес, песма, фолклор, ритмика, глума, рецитовање и све оно што одликује детињство.

 

Програм су припремила деца вртића и основних школа са територије општине Неготин, са својим васпитачицама, учитељицама и наставницама. 

   

Уручене су и награде најуспешнијим ученицима на литерарном и ликовном конкурсу који је библиотека расписала поводом 12. маја, Дана општине Неготин. У категорији литерарних радова, прву награду освојила је Ања Павловић, ученица V/1 разреда ОШ ,,Вера Радосављевић”, другу награду освојио је Јелан Јовић, ученик IV/2 разреда ОШ ,,Вук Караџић”, а трећу Луна Јовановић, ученица V1 разреда ОШ ,,Вера Радосављевић”. Похвалу за литерани рад добили су Ива Радосављевић, ученица VII/2 разреда ОШ ,,Вера Радосављевић и Лазар Анђеловић, ученик I разреда ОШ ,,Стеван Мокрањац” из Кобишнице.

 

Прву награду за литерарни рад освојио је Владимир Ненков, ученик V/1 разреда ОШ ,,Вук Караџић”, другу награду Анета Јанковић, ученица V/1 разреда ОШ ,,Вера Радосављевић”, а трећу награду Лука Кошутарац, ученик VI/1 разреада ОШ ,,Вук Караџић”. Похвалу за ликовни рад добили су Марија Димитријевић, ученица VIII/3 разреда ОШ ,,Вера Радосављевић” и Милан Николић, ученик VII разреда ОШ ,,Стеван Мокрањац” из Кобишнице.

 

Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ под покровитељством Општине Неготин организовала је и ,,Слаткиш дан". На штандовима, неготинске основне и средње школе и удружења, припремили су слатка послужења за учеснике карневала.