Петак, 13. Октобар 2017.

Данас почиње „Караван игре“

Пројекат „Караван игре“ Националне фондације за уметничку игру и Београдског фестивала игре, уз подршку Фондације Арт Ментро из Луцерна и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије данас стиже у Неготин. Караван игре има за циљ да кроз уметничке, креативне, едукативне и интерактивне програме представи и промовише уметничку игру. Од септембра до децембра, а у 15 одабраних градова у Србији пажња младих људи и публике биће фокусирана на уметничку дисциплину која се у свету препознаје као једна  од најважнијих у области креативне индустрије и туризма. Покровитељ пројекта је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић.


„Са задовољством смо прихватили понуду да пројекат „Караван игре“обогати културну понуду нашег града имајући у виду да ћемо данас и сутра поред часова бити у прилици да погледамо филмове и две представе, намењене деци и одраслима. Обавестили смо све образовне институције у општини и ПУ „Пчелица“ како би анимирали децу и родитеље којима су радионице и предавања првенствено намењене. Ово је прилика да се нашој деци приближи свет уметничке игре, коју не би требало пропустити.  У 14 часове почиње прес конференција на којој ће Аја Јунг, вођа пројекта и председник Општине Владимир Величковић најавити дешавања и отворити изложбу. Позивам све грађане да сутра од 16 часова заједно са својом децом одгледају представу „Мали принц“ а у 19 часова Гала концерт са фрагментима из познатих балета. Сви програми су бесплатни. Караван игре ће почети вечерас пројекцијом два документарна филма о игри у унутрашњој галерији Дома културе у 17 и 19 часова.“ изјавила је најављујући догађај Татјана Панић, члан Већа за културу, информисање и туризам.


После вечерашње пројекције филмова сутра ће у 11  часова, 13 и 14 часова бити одржани отворени часови балета, представе у 16 и 16 и 30,разговор са децом и родитељима након представа и предавање Аје Јунг „Савремена игра и креативне индустрије“. Караван игре завршиће се Балетским гала концертом.