Четвртак, 26. Април 2018.

Дан Уметничке школе „Стеван Мокрањац“

Свечаном седицом уз пригодан програм, Уметничка школа „Стеван Мокрањац“ у Неготину обележила 64. годишњицу постојања и рада. Свечаности поводом Дана школе присуствовали Епископ Тимочки Иларион, Слободан Динуловић, члан Општинског већа за образовање, свештенство Црквене општине неготинске, јавних предузећа и установа и бивши професори и ученици ове школе.


Свечаној седници претходио је чин освештања школе који је обавио владика Иларион уз саслужење свештенства неготинске црквене општине и пратњу хора Уметничке школе под управом Ружице Рајковић.

Након тога у свечаној сали приређен је пригодан програм који је отворио квартет Уметничке школе, извођењем химне „Боже правде“.

Поздрављајући присутне госте, Драгана Пашић, директорка школе, осврнула се укратко на историјат школе, а потом и на успехе ученика на школским, регионалним, републичким и међународним такмичењима.

„На првом месту желим да похвалим наше ученике, амбасадоре овог града, јер је школа захваљујући њима препознатљива у земљи и иностранству. Дан школе је прилика да се захвалимо и честитамо ученицима и наставницима на њиховим успесима, али уи родитељима на стрпљењу и разумевању. Захваљујем се и свима који несебично помажу унапређивању образовања и васпитања и који својим залагањем, радом и ентузијазмом  доприносе развоју наше школе. Овај  Дан школе је круна нашег рада, а у исто време и изазов да остваримо своју визију развоја и напретка. – истакла је између осталог Драгана Пашић у свом обраћању.

Сања Илић, професорка српског језика и књижевности у име уредничког тима презентовала је први број школског листа „Музичка снохватица“, а додељене су и јубиларне награде запосленима у овој школи. За десет година рада награђена је Кристина Ђукић, за двадесет Лидија Ковач, а за 30 година Драгиња Станковић и Славица Милановић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.