Среда, 30. Мај 2018.

Дан изазова у Неготину

У организацији Спортског савеза општине Неготин и под покровитељством општине Неготин данас је на Градском тргу, одржан Дан изазова 2018.


Суштина програма Дана изазова је међусобно надметање два, жребом изабрана града из исте категорије, који ће, коришћењем најразноврснијих спортско- рекреативних садржаја, бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност.

Општина Неготин се овог пута надметала са Ваљевом, а у данашњем изазову учествовали су ученици свих основних  градских школа, вртића „Пчелица“ и најмлађи чланови ФК „Хајдук Вељко“.

“Ми се данас такмичимо против Ваљева и надам се да ћемо бити успешни, с обзиром да је учешће узело скоро 300 детета. Нама је циљ да промовишемо спорт, да се деца више баве спортом, да се друже, упознају и да се на неки начин и такмиче као данас.” – истакао је Далибор Машић, члан Општинског већа општине Неготин задужен за омладину и спорт.  

Ова планетарна акција има за циљ анимацију што већег броја грађана ради укључења у рекреативне активности са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.

Реализацијом Дана изазова координира ТАФИСА– Светска Асоцијација спорт за све, док је за организацију у Неготину био задужен Спортски савез општине Неготин под покровитељством локалне самоуправе.


 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.