Четвртак, 02. Аугуст 2018.

Дан АКУД „Флоричика“ из Jaбуковца

Mанифестација „Дани Јабуковца“, отворена је синоћ наступима фолколорних ансамбала и певача. На Tргу слободе у овом селу, окупило се неколико стотина Јабуковчана и њихових гостију. Манифестацији су присуствовали и Мерлина Селенић, заменица председника општине Неготин и Далибор Ранђеловић, члан Општинског већа.  

 

Прво вече и ове године било је посвећено  обележавању годишњице АКУД „Флоричика“, једног од најуспешнијих фолклорних ансамбала источне Србије. Бројна су гостовања и успешни наступи овог друштва,у Србији и иностранству, које данас окупља више од 90 чланова и има три фолклорне секције.


Годишњицу културно уметничког друштва из Јабуковца увеличали су фолклорни ансамбли „Бранислав Нушић" из Лалића, "Гркиња" из Ниша, "Аматер" из Толонице, "Веселије" из Бугарске, као и чланице  Удружења "Гергина" из Неготина.

Манифестација „Дани Јабуковца“, коју заједно организују Месна заједница и АКУД Флоричика, наставља се вечерас.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.