Понедељак, 15. Јун 2020.

ЦРВЕНИ КРСТ НЕГОТИН ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Црвени крст Неготин пригодном свечаношћу, у великој сали СО Неготин, обележио је  14. јун, Светски дан добровољних давалаца крви и своју 144. годишњицу постојања и рада. На почетку свечаности присутнима се обратила Љубица Маринковић, секретар ове хуманитарне организације у Неготину и захвалила свим добровољним даваоцима, као и појединцима и институцијама које су пружиле подршку акцијама организованих tokom минуле године. На свечаности, којој су присуствовали бројни гости, Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника Општине, др Мира Мирић, потпредседница ЦК Неготин, представници Службе трансфузиологије Здравственог центра Неготин, Уметничке школе „С. Мокрањац“, Еликсира Прахово и бројни добровољни даваоци подељена су признања  добровољним даваоцима за њихов несебичан хумани гест давалаштвa.

  

Присутне је поздравио и Владимир Величковић, председник Општине Неготин упутивши неизмерну захвалност свим добровољним даваоцима крви за њихов племенити чин давалаштва и Црвеном крсту Неготин са којим локална самоуправа има добру сарадњу и чије акције подржава како финансијски тако и технички.   
  
  

На данашњој седници подељена су бројна признања за 20,35,50 и 75 давања крви која су уручили  председник Владимир Величковић и заменик Богдан Гугић. Уручена су и признања Златни знак.

     
 
Мото овогодишњег обележавања Међународног дана добровољних давалаца крви је ''„Дај крв и учини свет здравијим местом за живот“.