Среда, 01. Аугуст 2018.

Братимљење општина Неготин и Лопаре

Tродневна манифестација „Дани дијаспоре“ у Лопарама у Републици Српској, којој је присуствовао Владимир Величковић, председник Општине Неготин завршена је потписивањем повеље о братимљењу општина Неготин и Лопаре. 


Владимир Величковић , председник Општине Неготин је, након потписивања повеље, захвалио руководству Лопара на позиву и изразио задовољство чином братимљења.

"Дијаспора је иницирала нашу сарадњу, коју ћемо, посебно сада кад смо братске општине, у наредном периоду проширити", нагласио је председник Величковић.


Начелник општине Лопаре др Радо Савић је истакао да обе општине имају бројну дијаспору и изразио је очекивање да ће размена искуства и сарадња бити корисне како за Лопаре тако и Неготин али целокупној дијаспориу обе општине. 


Начелник општине Лопаре др Радо Савић присуствовао је недавно Данима дијаспоре, које је уз подршку Општине Неготин организовало Удружење „Дијаспора источне Србије“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.