Петак, 06. Јануар 2017.

Бадњи дан у Неготину

Ниска температуре и хладан ветар нису сметали Неготинцима да освећењем и паљењем бадњака и ломљењем чеснице, у дворишту Цркве Свете Тројице, започну обележавање најрадоснијег хришћанског празника Божића.  

 

Светој литургији и церемонији ношења и налагања Бадњака, поред великог броја верника, присуствовао је и Горан Богић, заменик председника Скупштине општине Неготин.  

 

Бадњи дан и Божић пре налагања бадњака, грађанима је честитао протојереј Милан Радовић, старешина Цркве Свете Тројице, који је између осталог у свом обраћању истакао да Божић,као најрадоснији дан за све хришћане, треба славити у миру и радости.    

 

И ове године чесницу, су ломили најмлађи Неготинци, а обележавање великог хришћанског празника настављено је бденијем и поноћном литургијом у Цркви Рождества Пресвете Богородице.

 

Света Божићне литургија биће служена и сутра као и другог и трећег дана најрадоснијег празника хришћана. Прва Божићна Света литургија биће служена у Цркви Свете Тројице литургија у 8.30 сати. Другог и трећег дана Божићна литургија у Цркви Свете Тројице биће служена од 8 сати.