Петак, 06. Мај 2016.

Бад Соден донирао ватрогасно возило општини Неготин

Општини Неготин данас је испоручено ватрогасно возило марке мерцедес, које је нашој општини донирао немачки град Бад Соден.  

   

Општина Неготин је финансирала процедуру око преузимања и регистрације возила и наредне три године биће у њеноm власништву, а користиће га ватрогасно-спасилачка јединица Неготин.

   

Вредну донацију испоручили су ватрогасци из ватрогасног друштва Бад Содена, за које је председник општине Неготин, Јован Миловановић приредио и пријем у малој сали општине Неготин. 

   

„Овим путем захваљујем градоначелнику Бад Содена, ватрогасном друштву овог града и свима који су помогли да ватрогасно возило дође до Неготина. Очекујемо да припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Неготин убудуће још ефикасније интервенишу у случају пожара и тако штите грађане од ове, али и других елементарних непогода.“ – истакао је председник Општине Неготин,Јован Миловановић.

   

Након пријема приређена је и презентација возила у центру града, као и показна вежба на ХЕ „Ђердап 2“, где су се неготински ватрогасци упознали са могућностима возила. Возило је, иако произведено 1982. године у изузетно добром стању, а жеља и дародаваца и иницијатора, била је да оно буде уступљено ватрогасној јединици нашег града.   


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.