Понедељак, 18. Децембар 2017.

Асфалтирање улица у Прахову

У месној заједници Прахово почела је реализација пројекта асфалтирања споредних улица које никада нису биле асфалтиране. Радове финансирају општина Неготин, Еликсир Прахово и мештани својим добровољним прилозима.

 

Владимир Величковић, председник Привременог органа општине Неготин, истакао је да је и поред тога што је средина децембра временске прилике дозвољавају да се спроведе све оно што је планирано до краја године. Један од већих пројеката је и асфалтирање 6 километара споредних улица у Прахову, којиће започети ове године, а бити завршен у наредној.


 „У сарадњи са месном заједницом Прахово успели да додјемо до једног капиталног пројекта, да асфалтирамо 6 км споредних улица у којима никада није било асфалта. За ове радове у 2017. години из буџета локалне самоуправе успели смо да издвојимо 12 милиона динара, што ће покрити 1.200 метара, а у наредној години завршићемо преосталих 4.800 метара. Поред општине Неготин, финансијски ће овај пројекат помоћи и мештани својим прилозима, као и Еликсир Прахово. Прахово је једно од највећих села у нашој општини и реално потреба за овим радовима постоји, поготово што се ради о асфалту ван главне улице. У наредној години наставићемо и са асфалтирањем у осталим месним заједницама, јер је обавеза локалне самоуправе да свим грађанима обезбеди што боље услове за живот.“ – истакао је Величковић, приликом обиласка радова у Прахову.


Богдан Гугић, председник савета МЗ Прахово, захвалио је локалној самопурави на разумевању за потребе и проблеме мештана Прахова.  


„Асфалтирање 6 километара споредних улица је историјски догађај за Прахово, јер се ради о улицама које никада нису биле асфалтиране. Нажалост мало смо закаснили са пројектом, па ћемо ове године успети да асфалтирамо шест улица, а остале ћемо завршити у 2018. години. Захвалио бих председнику Величковићу, на разумевању, али и Еликсир Прахову, које је такође помогло и самим мештанима који су прихватили иницијативу и својим прилозима помогли овај пројекат.“


И мештани Прахова, поготово они који живе у овим улицама, памтиће овај дан. Весна Мијатовић, каже да је 65 година чекала овај дан, када ће асфалт проћи поред њене куће.


„Ја сам рођена и живим у Прахову 65 година и драго ми је што сам дочекала да и ове споредне улице буду асфалтиране. Ова улица је јако прометна. Лети долазе људи из Зајечара, Бора, чак и Ниша, одлазе на Дунав и заиста је било потребно да се асфалтира. Сада нећемо газити ни блато више када падне киша.“

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.