Понедељак, 30. Новембар 2020.

АСФАЛТИРАЊЕ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ И ИЗГРАДЊА ЦРКВЕ У МИЛОШЕВУ

Пресвлачењем асфалтом главне улице у Месној заједници Милошево, отклоњени су проблеми које су имали мештани села, имајући у воду да је улица била у веома лошем стању. Радове на асфалтирању у центру села и на изградњи цркве који су настављени након петогодишње паузе захвaљујући средствима мештана и локалне самоуправе, обишао је Владимир Величковић председник Општине Неготин са замеником  Богданом Гугићем.

  

„ Ради се о деоници у центру Милошева. У питању је главна улица која је била у лошем стању. Дужина је 470 метара, а вредност изведених радова је око 4.200.000 динара. Задовољан сам динамиком и квалитетом радова који људима много значе. Трудимо се да одговоримо на реалне захтеве мештана, наравно у оквиру наших могућности. Предстоји нам асфалтирање у Сиколу и припрема деоница у МЗ Прахово које иду својим током, затим у Малој Каменици и још неколико села“ истакао је Величковић приликом обиласка радова у Милошеву и додао да је локална самоуправа подржала и иницијативу мештана за изградњу цркве у селу.

  

Изградња цркве у Милошеву, која је, уз благослов Његовог преосвештенства владике тимочког г. Илариона посвећена чувеном свецу Светом Василију Острошком, започета је постављањем темеља 2015. године. Након петогодишње паузе радови су  настављени у септембру ове године, захваљујући ангажовању Савета месне заједнице, Црквеног одбора и жељи мештана да својим средствима помогну изградњу цркве.

 „Изградња цркве је, пре свега, подухват мештана Милошева који су својим добровољним прилозима, кренули у реализацију жеље да имају цркву у селу. Општина је, усмеравањем средстава које смо определили ове године за верске заједнице, у износу од 2 милиона динара, уз благослов владике Илариона, помогла.“ додао је председник Величковић.

 Средствима мештана у износу од 5,5 милиона и локалне самоуправе у износу од 2 милиона динара овај верски објекат ће ускоро бити стављен под кров.

  

„Имајући у виду заједнички договор и рад мештана Милошева, у договору са локалном самоуправом и председником Величковићем, оно што смо договорили данас се остварује. Изводе се радови на асфалтирању најгорег дела улице у селу, тако да ће сада мештани несметано моћи да прођу колима и са својом механизацијом. Наша сарадња са општином је на веома високом нивоу  и желим да се захвалим што су препознали и наградили наш труд и рад“ истакао је Боривоје Анђеловић, председник Црквеног одбора у Милошеву.