Понедељак, 23. Октобар 2017.

Асфалтирање деонице пута Михајловац- Кусјак

У суботу 21. октобра почело је уређивање приобалног пута од Михајловца ка Кусјаку, у дужини од 950 метара. Радове су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Синиша Матовић, директор ХЕ „Ђердап 2“.

  

Значај радова на овој деоници је вишеструки, како за мештане села Михајловца, тако и за грађане наше општине и туристе који долазе код нас. Овај нови пут имаће велики значај у развоју туризма. Многи бициклисти који користе руту „Еуровело 6“ имаће бољи пут, тако да ће се, надам се, овај део пута користити. Имали смо проблем четири, пет година у сарадњи  са Ђердапом око реализације радова у одржавању овог приобалног пута. Наша сарадња је успостављена и сада имамо одличну комуникацију. Ове године смо успели да реализујемо пресвлачење једног километра асфалтом, преостало је још близу 5 километара до Кусјака. Надам се да ће тај посао бити завршен у наредне две године. Договорено је да се још два километра  пресвуку асфалтом идуће, а оне наредне године коначно спојимо са Кусјаком. Што се обала утврде на Кусјаку тиче, ове године су радници хидроелектране сондирали дно с обзиром да је било проблема због конфигурације тла са овом обала утврдом која се користи као плажа. После сондирања је уочено да дно може да се наспе и тиме умири, за шта ће ове године бити урађен пројекат  а следеће бити уређен и овај простор.“ изјавио је приликом обиласка Владимир Величковић, председник Општине.

Јавно предузеће Електро привреда Србије, огранак ХЕ „Ђердап“, ХЕ „Ђердап 2“ као друштвено развојна компанија је реализацијом разних пројеката помагала локалну  заједницу.

  

 „Управо један од тих пројеката јесте сарадња у одржавању приобалног пута Слатински мост- Михајловац-Кусјак. Тренутно изводимо радове на асфалтирању дела пута Михајловац- Кусјак у дужини од 950 метара, вредности 12 милиона динара. У току је јавна набавка за асфлатирање остатка пута. Тренутно су при завршетку радови и на одржавању дела пута Слатински мост- Михајловац  у вредности 17.945.000 а завршени су радови на измуљавању бујичних токова у  приобалном појасу у вредности 2.400.000 динара. ЈП ЕПС, као компанија сарађује са локалном самоуправом и у својим плановима за наредну годину предвидела је средства за наставак реализације радова.“ изјавио је Синиша Матовић, директор ХЕ „Ђердап 2“

Приобални пут Слатински мост-Михајловац-Кусјак је од изузетног значаја за мештане МЗ Михајловац рекао је, између осталог, Љубиша Чермуковић, председник МЗ Михајловац

  

„Када буде комплетно завршена, тј пресвучена асфалтом, деоница пута од Михајловца до Кусјака и касније од Михајловца до Слатинског моста биће део једне, како је ми зовемо, Дунавске магистрале, у дужини од 250 километара која иде од Пожаревца до Кусјака. Захвалио бих се огранку ХЕ „Ђердап 2“ и Општини Неготин што су препознали значај овог пута и надам се да ћемо и даље сарађивали заједно за опште добро мештана Михајловца и грађана општине Неготин.“ - изјавио је Чермуковић.

ЈП ЕПС Огранак ХЕ „Ђердап“, ХЕ „Ђердап 2“ ове године је финасирала и радове на замени водоводних цеви на релацији Душановац - пумпна станица Кусјак, у дужини од два километра и тиме обезбедила функционисање система у наредних 50 година. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.