Понедељак, 26. Јул 2021.

АСФАЛТИРАНИ ПУТНИ ПРАВАЦ ШТУБИК-МАЛАЈНИЦА И ПРОСТОР ОКО ЦРКВЕ У МАЛАЈНИЦИ

Мештане Штубика, Малајнице али и Дупљана и Јабуковца који користе пут Штубик- Малајница, обрадовали су радови на пресвлачењу асфалтом деонице, у дужини од три километра. Нови асфалт на овом путном правцу мештани месних заједница Штубика и Малајница чекали су четири деценије. Република Србија је преко Јавног предузећа „Путеви Србије“ за реализацију ових радова издвојила 18 милиона динара.
 
  
 
„ Желим да се захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу и в.д. директору ЈП Путеви Србије Зорану Дробњаку на разумевању у неопходност реализације овог посла. Ово је један од путних праваца који је био у веома лошем стању и чију смо санацију договорили, а уједно почетак реализације обимних радова на путној мрежи у нашој општини уз помоћ државе којих ће у наредна два месеца бити доста. Сматрали смо да је Штубик - Малајница један од битнијих праваца за мештане који живе у овом делу наше општине и желим да најавим још улагања у наредном периоду у Месну заједницу Малајаница. Ускоро ће уследити и радови на државном путу од чубарске реке ка раскрсници Речка – Мокрање како бисмо и локалитет „Мокрањске стене“ приближили туристима који желе да обиђу природне лепоте у нашем крају.“ истакао је медијима Владимир Величковић, председник Општине Неготин који је обишао реконструисану деоницу са замеником Богданом Гугићем.
 
   
 
Председник Величковић је истакао да се радови у месним заједницама настављају по плану као и да ће у наредна два месеца започети обнова важних путних праваца ка граничним прелазима cа Републиком Бугарском и Румунијом, што ће олакшати путовање али утицати и на повећање фреквенције саобраћаја као и да ће се у наредних неколико година рехабилитовати велики део путне инфраструктуре на територији општине Неготин.
 
  
 
„После четрдесетак година добили смо нов асфалт на путу од Штубика до Малајнице, у дужини од 3 километара и асфалтиран је плато око цркве. Ово ће много значити за мештане наше месне заједнице и мештане других села. Овај пут сви користимо и из Штубика, Дупљана, Јабуковца. Желим да се захвалим председнику Владимиру Величковићу и заменику Богдану Гугићу који су имали разумевање за потребе мештана нашег села.“ рекао је Небојша Станић, председник МЗ Малајница.
 
  
 
Ово крајинско село увелико се припрема и за најављену посету патријарха српског Г. Порфирија и освећење сеоске цркве.
„Тренутно уређујемо простор око Храма „Свете Петке“ у Малајници чије се освећење очекује захваљујући Општини Неготин и донацији којом се финансирају радови око порте. У ове радове је доста новца уложено. Унутрашње уређење цркве је у завршној фази. И захваљујем, не само на томе, већ и на асфалтирању пута Штубик-Малајница што много значи људима на овим просторима а ако Бог да, очекује се и посета Његове светости патријарха Господина Порфирија и узимање учешћа у освећењу цркве која је од великог значаја за све нас који боравимо, живимо, деламо овде.“ истакао је свештеник Марјан Кеpчуљ, архијерејски намесник неготински.
 
 
 
* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.