Среда, 11. Јул 2018.

Апел „Чувајмо наш град и игралишта“

  

Због учесталог вандалског понашања појединаца којима су на мети била игралишта у граду, клупе и корпе за смеће у централној пешачкој зони, стубићи у насељу „Борска“, Владимир Величковић, председник Општине Неготин упутио је апел грађанима и надлежним институцијама да чувамо просторе који су намењени деци.  Игралишта у централном парку и насељу „Вељко Влаховић“ на удару вандала нашла су се 26. маја и 7. јула.  

  

„Као председник општине, просветни радник и пре свега отац,  најоштрије осуђујем вандалско понашање појединаца, који из само њима знаних разлога, руше игралишта намењена најмлађима.  Рушилачко понашање НН лица  пријављено је  надлежним органима  и очекујемо да се починиоци оваквих  недела приведу правди. Неразумно понашање појединаца наноси штету коју ће највише осетити деца али и сви ми јер ћемо морати да набавимо нове мобилијаре који нису јефтини. Ове године због већ познатих великих радова које морамо спровести на реконструкцији топловода од Борског насеља до улице Србе Јовановића који износе 58 милиона динара и које смо ребалансом обезбедили, нисмо у могућности  да набавимо нове мобилијаре  већ ћемо поправком пробати да неке справе за играње обезбедимо деци.  Идуће године  испланираћемо средства за набавку нових мобилијара који задовољавају све предвиђење безбедносне   услове и предвидећемо обавезно и видео надзор тих простора.

Апелујем на грађане да  пријављују овакве вандализме  надлежнима на време јер је било случајева да су о неприличном понашању обавештавали тек када је било касно. Сви заједно морамо да чувамо наш град јер за сваку поломљену  справу за играње, клупу, корпу за смеће, канделабар,  морамо да издвојимо нова средства која можемо ипак да усмеримо за неке друге ствари. Што се планираних игралишта за следећу годину тиче, мислим на игралиште у насељу Милошевски пут,  мораћемо прво да набавимо  мобилијаре за ове постојеће просторе, који су уништени, па уколико буде средстава онда ћемо радити и нова. На жалост морамо радити поново оно што је постојало јер је уништено.“ поручио је председник Величковић.

  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.