Среда, 15. Октобар 2014.

Активности Црвеног крста Неготин

Црвени крст Неготин у  сарадњи са Институтом за трансфузију крви из Београда, у четвртак 16. октобра 2014. године, од 9 до 15 часова у просторијама Основне школе „12.септембар“ у Неготину, организоваће редовну јесењу акцију добровољног давалаштва крви. Црвени крст Неготин је упутио позив  свим људима добре воље, старости од 18 до 65 година, да се одазову акцији и својом хуманошћу спасе животе оних којима је крв неопходна.

Представници Црвеног крста Неготин са промотером Института за трансфузију крви из Београда одржали су данас предавања о значају добровољног давалаштва крви у Пољопривредној школи ’’Рајко Боснић’’ у Букову, Неготинској гимназији и Техничкој школи у Неготину.

У суботу 18. октобра 2014. у године 12 часова, волонтери Црвеног крста Неготин поделом едукативног материјала на централном градском тргу у Неготину обележиће и Европски дан борбе против трговине људима.

Дан раније, у петак 17. октобра у 13 часова у Здравственом центру Неготин у просторији Српског Лекарског Друштва, Црвени крст Неготин организоваће округли сто са докторима и здравственим радницима на тему „Место и улога здравствених радника у борби против трговине људима“. Округлом столу ће присуствовати и представници Полицијске станице Неготин, као партнери Црвеног крста у програму Борбе против трговине људима. После филмоване презентације коју ће презентовати секретар Црвеног крста Неготин, предвиђена је и дискусија на тему борбе против трговине људима у знак обележавања Европског дана борбе против трговине људима.