Петак, 23. Март 2018.

Акција "Сат за нашу планету"


Поштовани суграђани,

Акција САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“ је највећа светска волонтерска акција, покренута 2007.године у Сиднеју, у организацији највеће и најутицајније светске организације за заштиту природе – WWF (World Wide Fund for Nature).

У суботу 24. марта 2018.године, у периоду од 20:30 до 21:30 часа по локалном времену, грађани, државне и локалне управе у целом свету, организације, предузећа, удружења грађана, угасиће светла у стамбеним и пословним објектима, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, са циљем да удружени скрену пажњу на последице климатских промена.

Светски фонд за заштиту природе је 2015. , 2016.   и  2017.  године доделио је захвалнице општини Неготин,  због активног учешћа у акцији САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“ и значајног доприноса у подизању свести о климатских променама и заштити природних ресурса.

На позив Светског фонда за заштиту природе– WWF (World Wide Fund for Nature) општина Неготин ће и ове године учествовати у акцији САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ, која се обележава под слоганом „ПовежиСеСаПланетом“.

Придружите се акцији „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“, искључите светло на 60 минута у суботу 24.марта 2018.године и на тај начин дајте допринос очувању наше заједничке будућности.

Централна промоција ове акције биће одржана у суботу 24.марта 2018.године, од 20:30 до 21:30 часова, на Тргу Стевана Мокрањца,  испред зграде у којој се налази седиште општине Неготин.

У наведеном периоду декоративна расвета биће искључена у пословним просторијама општине Неготин,  Цркве Свете Тројице, на споменику Хајдук Вељку Петровићу и споменику захвалности франсуцком народу у центру Неготина, декоративна расвета на Римском бунару, који се налази на Тргу Стевана Мокрањца у Неготину, јавна и декоративна расвета на Тргу Стевана Мокрањца у Неготину  и другим улицама у насељеном месту Неготин, које су паралелне са централним тргом, као што је улица Саве Драгојевића, Момчила Ранковића, Стојанке Радосављевић, расвета на градској фонтани и јавна и декоративна расвета на Тргу Ђорђа Станојевића у Неготину. 

Званични видео акције "Сат за нашу планету" 2018: https://www.youtube.com/watch?v=UZYiJLH2toY

 

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

СЛУЖБА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.