Петак, 08. Новембар 2013.

189 година Основне школе „Вук Караџић“

Основна школа „Вук Караџић“, обележила  је данас 189 година постојања и рада. Свечаној седници, најстарије образовне установе у нашем граду у Србији. Присуствовали су бројни гости, сарадници и пријатељи, представници локалне самоуправе, црквене општине Неготин и Школске управе Министарства просвете у Зајечару.

 

Обраћајући се присутнима, Радица Дамјановић, директорка школе између осталог је истакла:  “ Генерације квалитетних просветних радника и врсних педагога који су радили у овој школи поставили су јако високе стандарде у раду и обавезали нас да тако и наставимо, а ми се трудимо да то постигнемо и будемо још бољи. Почетак ове школске године, био је лакши у односу на годину пре ње. Пажљивим сагледавањем стања у претходним годинама, политика школе је вођена тако, да се последице смањења броја ученика што мање осете. У нашим школским клупама данас седи 640 ученика, у матичном школи, и 22 ученика у подручним одељењима у Јасеници и Карбулову, а школску 2013/2014. започели смо са 85 ђака првака.

Желимо да останемо безбедна и отворена школа, која добро сарађује са родитељима и локалном заједницом и да у савременијим условима за рад који су нам пружени пројектом “Школа вежбаоница”, свим ученицима омогућимо да се развијају у складу са својим способностима са квалитетним и применљивим знањем”

 

Свечана седница поводом дана школе, била је прилика да се колектив захвалили радницима који су ове године пензионисани, тако су пригодне награде уручене Јасмини Калоферовић, наставници ликовног васпитања, Боривоју Којићу, библиуотекару и дугогодишњем директору школе и помоћном раднику Мирославу Трандафиловићу.

 

Такође уручене су и јубиларне награде за 30, 20 и 10 година рада. За 30 година рада, награђене су учитељица Душица Ђурђић и наставница историје Љубинка Летуница, помоћна радница Драгица Матић награђена је за 20 година рада, а настаница физике Наташа Ђорђевић – Паовић, за десет година рада.

 

Уручене су и награде ученицима који су освојили прва места на општинским и окружним такмичењима и учествовали на републичком.

 

На свечаној седници приказан је и део део програма који су ученици синоћ приказали на свечаном академији, која је поводом дана школе приређена у сали Дома културе.