Понедељак, 13. Мај 2019.

14. Међународни сајам меда и вина

Синоћ је проглашењем најбољих вина и концертом Џенана Лончаревића завршен 14. Међународни сајам меда и вина. Награде је власницима винарија са најбољим винима овогодишње манифестације уручио Владимир Величковић, председник Општине Неготин.  Винарија Манастира Буково, по мишљењу Оцењивачке комисије која је радила у саставу: доцент др Александар Петровић са Пољопривредног факултета у Земуну, председник, дипломирани инжењер технологије Маја Поповић и мастер инжењер технолог Николина Лисов, чланице Kомисије, апсолутни је победник овогодишњег сајма. Њима је припала и награда за најбоље оцењено вино у категорији црвених вина за Kаберне совињон из 2015.

    

У категорији белих вина најбоље оцењено вино је прошлогодишњи италијански ризлинг ПТК “Kључ” ДОО из Kладова.
Најбоље вино у категорији розе вина произвело је “Подрум Миливојевић 1972” из Речке.
Победник у категорији десерних вина је “Топ Винарис” из Речке, док је награда за најбоље оцењено вино у категорији специјалних, ароматизованих вина понео црвени бермет из 2018. кога је произвела Винарија “Равница” из Инђије.

   

Туристичка организација општине Неготин уручила је награду за најбоље уређен штанд јагодинској фирми “Сани бон 91”.
Оцењивачка комисија је ових дана оценила више од стотину узорака и поделила 98 винских признања, од којих 33 златне, 37 сребрних и 28 бронзаних одличја.

    

Владимир Величковић, председник Општине Неготин затварајући 14. Међународни сајам меда и вина  захвалио је свим учесницима, гостима, организаторима и посетиоцима.

  

„Честитам свим награђеним винаријама. Веома ме радује, што из године у годину, на сајму учествује све већи број излагача и што је програм све бољи, чиме се поставају и достижу виши стандарди у промоцији наших најквалитетнијих производа, меда и вина.“ истакао је председник Величковић и пожелео да манифестација идуће године окупи још већи број гостију и посетилаца.

Након церемоније затварања сајма, упркос лошем времену, уследио је концерт поп певача Џенана Лончаревића који је одушевио  све оне којима киша није омела да вече проведу на градском тргу у Неготину.